SÄRSKILDA KURSER

PROFILKURSER

Tangentbord och mobilkamera Digital Vardag

Digital Vardag

Vill du bli vän med och förstå mer av din mobiltelefon och din dator? Vill du använda sociala medier för att hålla kontakt med släkt och vänner? Vill du kunna använda och spara dina bilder på olika sätt?

Lädersömnad Läderhantverk grundkurs

Läderhantverk - grund & fortsättning

Hantverket med läder och skinn sträcker sig tillbaka genom mänsklighetens historia. Skinn är ett naturmaterial och har använts för att ge oss skydd och värme samt till nyttosaker i arbete och hushåll.

Läderhantverk - fördjupning

Vill du ta ditt läderhantverkskunnande till en ny nivå? Då är vår fördjupningskurs med tema handsydda skor något för dig.  Du får träffa gästlärare från Kumla skoindustrimuseum som med bred kunskap och erfarenhet kommer att inspirera och handleda i arbetet. Du jobbar självständigt mellan närträffarna och kommer naturligtvis ha möjlighet att påverka design och personligt uttryck.

Lärarassistent

Yrkesutbildningen till lärarassistent vänder sig till dig som vill arbeta i skolan med barn/ungdomar, vara delaktig i att skapa en trygg och stabil miljö i skolan och att skapa goda förutsättningar för alla att lyckas med sina studier.

Trumset Musikerlinjen

Musikerlinjen

Musikerlinjen vänder sig till dig som vill bredda och fördjupa dina kunskaper som musiker och tänker dig en fortsatt musikutbildning på hög nivå.

Varifrån kommer skolans logga?

Den är inspirerad av den unika Släbro-ristningen i Oppeby i dagens Nyköping. Ristningen är från bronsåldern och kan vara 4000 år gammal. På berghällen har man hittat 260 figurer och cirka 130 skålgropar. 

Det lär ha varit en av skolans tidiga lärare, Gunilla Ankarswärd, och hennes deltagare som stod för designen.