ALLMÄN KURS
GRUNDSKOLENIVÅ

För dig som vill bli färdig med grundskolan. Här finns flera grupper som studerar svenska på olika nivåer som motsvarar grundskolans. Andra ämnen som studeras är samhälle, kultur, naturkunskap, hälsa, IT-kunskap, arbetsmarknad, matematik och i vissa av grupperna engelska. Kursen kan ge behörighet till gymnasieskolan i ett intyg om kunskaper motsvarande grundskolenivån.


Kursen har lärare med olika ämneskompetenser och erfarenheter som hjälper dig att nå dina mål. Vi jobbar tematiskt och använder nyhetstexter, språkövningar, dataprogram, läroböcker, faktatexter och studiebesök. Du har möjlighet att utveckla dig genom att läsa spännande böcker och förbättra din svenska i tal och skrift.


Du får möjlighet till att träffa skolans andra studerande när du har tillval. På tillvalet kan du prova friskvård, att slöjda i trä, att jobba med läder och mycket mer.  Tillvalsämnena varierar från termin till termin.


Du får också möjlighet att påverka kursens innehåll tillsammans med dina kurskamrater.


Övrigt om kursen


Lärarna bedömer tillsammans när du är redo för nästa nivå. Du bör ha utvecklats i ämnena, vara motiverad till folkhögskolans arbetssätt och delta aktivt för att antas till nästa termin.