MUSIKERLINJEN

FÖRLÄNGD ANSÖKNINGSTID TILL 6 MAJ

Musikerlinjen vänder sig till dig som vill bredda och fördjupa dina kunskaper som musiker och tänker dig en fortsatt musikutbildning på hög nivå.


Drömmer du om att i framtiden kanske kunna arbeta som musiker och/eller musikpedagog, så är Musikerlinjen verkligen något för dig. 


Utbildningen vilar på tre ben:

* ensemblespel

* musikteori/gehörslära 

* individuella instrumentlektioner


Med de tre benen får du en stabil grund att stå på då du ska söka dig vidare till högre musikutbildning. Andra ämnen vi har är till exempel ensembleledning, rock- och pophistoria och kreativt skapande i något vi kallar korttidsensemble.


Under din tid hos oss utvecklas och utmanas du som deltagare med ständigt svårare och mer komplicerat material. Vi arbetar i olika block som avslutas med ett uppspel av det ni just jobbat med. De olika blocken består exempelvis av rock, modern pop, soul, slick, jazz, improvisation och låtskrivning.


Viktigt för oss på skolan är också hållbarhet. Vi på Musikerlinjen jobbar aktivt för att du ska hålla som människa och musiker, både under din tid här i skolan och i ditt framtida liv som eventuellt arbetande musiker och/eller pedagog.


Du kan välja att gå ett andra år hos oss. År två innehåller en fördjupning i det egna spelandet och inom musikteorin. År två är dessutom högskoleförberedande.


Du har tillgång till egen replokal dygnet runt, sju dagar i veckan och du har fri tillgång till flera övningsrum med plats för eget övande. 


Musikerlinjen har funnits sedan 2002.


Förkunskaper

Du som söker hit bör ha goda förkunskaper på ditt instrument och ett tydligt mål med din musik. Alla som söker blir kallade till audition med efterföljande intervju. Du får besked om hur det gick innan midsommar.


Antagningskrav


 Kurskostnader

Summa: 6 000 kronor. Du kan dela upp kostnaden på två terminer.


Hitta till Nyköping

Nyköping har ett bra geografiskt läge med goda kommunikationer, både vad gäller tåg, buss och flyg. E4:an passerar Nyköping och du tar dig lätt med bil inom en timme både till Stockholm och till Norrköping och Linköping. Skavsta flygplats ligger bara 7 minuters bilfärd från centrala Nyköping.

Spana in Musikerlinjen på sociala media:
Facebook
Instagram

Elena Toteva, 22 år, som gick Musikerlinjen 2015-2017 berättar:

 "Den enda jag ville när jag sökte Musikerlinjen var att spela elgitarr på heltid men då visste jag inte hur viktiga enskilda lärare kan vara. I skolans replokaler träffade jag min sambo, vänner för hela livet som jag också kommer att fortsätta spela med och lärare som bland annat anpassade mitt schema så att kunde läsa svenska parallellt. Detta gav mig behörighet att söka högskolor.

Mina två år på skolan ledde till att jag nu har jobb som lärarvikarie i musik som jag verkligen tycker om. Målet nu är att utbilda mig till musiklärare och starta ett projekt med egen musik."