DIGITAL VARDAG

Vill du bli vän med och förstå mer av din dator och din mobiltelefon? Vill du använda sociala medier för att hålla kontakt med familj, släkt och vänner? Vill du kunna använda och spara dina bilder och dokument på olika sätt? 

Då är vår kurs Digital Vardag något för dig. Kursen passar både för nybörjaren och den som kommit en bit på vägen och kanske använt dator och mobil tidigare. Kursens omfattning är 8-10 timmar per vecka och du går halvdagar.

Vid kursstart testar vi dig för att hitta den nivå som passar dig bäst. Beroende på antal sökande och sökandes förkunskaper sätter vi ihop så jämna grupper som möjligt.

Vi tittar på hur mobilen är uppbyggd och fungerar, hur vi kan hantera teknik och appar. Vi går vidare med att skapa ett användarkonto. Hur e-post fungerar och hur du surfar säkert får du också svar på.

Vi tittar på vad Internet är och vad du kan göra på nätet. Sen lär du känna din smarta telefon, undersöker molntjänster och leker lite med mobilkamerans möjligheter till bra foton, sparar text, bilder och filmer.

Fortsättningsvis undersöker vi hur datorn är uppbyggd, hur molntjänster och hårddiskar på nätet fungerar. Du lär dig om sociala medier (som Facebook/Messenger, Instagram och YouTube) och om hur digitala samtal eller möten går till.

Du som redan kan lite kommer att  fördjupa dig i olika program som tillhör den digitala vardagen.

Kursledare är Thomas Dahlin.