SOMMARKURSER

Sommar på Fogelstad
– kvinnor & klimat

Kvinnor i olika åldrar möts under fyra dagar på Fogelstad kvinnliga medborgarskola. Vi tar oss an den stora frågan om klimatet, vi delar oro och tankar och tillsammans bygger vi hopp för framtiden.


Med avstamp i böckerna “Väckarklocka” och “Fred med jorden” av Elin Wägner & Elisabeth Tamm, tittar vi mot framtiden. Kvinnorna på Fogelstad var före sin tid i många av sina tankar. Vi diskuterar hur vi i nutiden kan gå i täten för den nödvändiga omställningen av dagens samhälle.

I fyra dagar bor och lever vi under samma tak i den ursprungliga kvinnliga medborgarskolan på Fogelstad. Under kursen tillämpas aktivt medborgarskolans pedagogik, där handen, hjärnan och hjärtat står i centrum. Tid kommer också att finnas för att utforska närområdet på cykelavstånd  bland annat den kulturhistoriska trädgården på Julita gård och bad i sjön Aspen.

Kostnad: 4 900 kronor. I avgiften ingår logi, mat och material. Rummen har 2-4 bäddar. Information om kursen genom e-post: info@nykoping.fhsk.se

Läs mer här:
Kulturföreningen Fogelstad
Vänföreningen Fogelstad

Kursledare: Mia Rolandsdotter

Kursen är en samverkan mellan Nyköpings folkhögskola, Kulturföreningen Fogelstad och Vänföreningen Fogelstad.

Läderhantverk
lär dig grunderna

Kursen är för nybörjare och ger dig grundläggande kunskaper om läder och material. Du lär dig grunderna i sadelmakarsöm, färgning, ytbehandling med mera och hur du använder hantverkets olika verktyg.

Kursen riktar sig till alltså till nybörjaren och ger dig grundläggande kunskaper om läder och material. Du lär dig grunderna i sadelmakarsöm, färgning, ytbehandling med mera. I och med det kommer du också att bekanta dig med och använda olika verktyg. 

Dessa tekniker kan du sedan använda till fritt skapande. 

HÄR HITTAR DU SVERIGES ALLA SOMMARKURSER PÅ FOLKHÖGSKOLA

Här hittar du över 700 kurser, från Malmfältens folkhögskola i Kiruna i norr till Skurups folkhögskola i Skåne i söder.

BEHÖVER DU BOENDE ELLER VILL DU HITTA MATSTÄLLEN ELLER SAKER ATT GÖRA?

Nyköpingsguiden guidar dig till traktens specialiteter.