JUBILEUM 16 MAJ

Tisdagen den 16 maj blir det festligt och högtidligt när folkhögskolan i Nyköping firar sina mer än 50 år som folkhögskola. Under jubileet kommer en plakett som berättar om Elin Wägners gärningar att avtäckas. Elin Wägner var den andra kvinnan att sitta i Svenska Akademien men också en förkämpe för kvinnlig rösträtt. 

Dagen bjuder även på ett panelsamtal om folkbildning, massor med mat, musik och gäster – där nuvarande och tidigare deltagare står i fokus. 


PROGRAM 

10:00 Elin Wägner-plaketten avtäcks
10:00-10:45 Filmvisning av intervjuer med tidigare deltagare
10:45-11:45 Panelsamtal om folkhögskolans betydelse
11:00-12:30 (cirkatider) Trubadurerna William och Love från Musikerlinjen underhåller
12:00-13:00 Yalla-lunch serveras utomhus
10:00-14:00 Öppet hus för allmänheten


Datumet är valt eftersom det är Elin Wägners födelsedag. Plaketten kommer att sättas upp på initiativ av Elin Wägner-sällskapet och kommer att pryda utsidan av Gamla rektorsbostaden, mot Behmbrogatan. 

I aulan får du träffa gamla deltagare som berättar vad folkhögskolan har betytt för dem – genom filminspelningar som gjorts under våren. I trädgården blir det många aktiviteter och möjlighet att köpa lunch tillagad av Yalla Nyköping, ett arbetsintegrerat socialt företag som drivs av utrikesfödda kvinnor. 

I panelsamtalet deltar Johan Wachtmeister (M, ordförande i Kompetens- och arbetsmarknadsnämnden), Sahro Hashi (tidigare deltagare samt vice ordförande i samma nämnd), Anna Wåhlström (MP, politiskt sakkunnig), Olof Jonmyren (politisk redaktör på Södermanlands Nyheter), Annika Nyberg (skolans rektor). Linda Pröjtz-Ålund modererar. Panelen kommer att samtala om folkbildningens och folkhögskolans betydelse för kommunen. Debatten hålls i den nyrenoverade aulan där den officiella nyinvigningen sker samma dag. 

Mer information kommer publiceras på här skolans hemsida samt på Facebook och Instagram. Du kan även ringa 0155- 29 20 80 för mer information. 

VÄLKOMMEN! 


Här kan du ladda ner en utskriftsvänlig inbjudan.